Natuurgeneeskundige praktijk Kampanula

Een natuurlijke ondersteuning ter verbetering van het welzijn van de mens.

Een natuurlijke ondersteuning ter verbetering van het welzijn van de mens.


“Om een mens vooruit te kunnen helpen, moet je de mens in zijn heelheid zien”

Brenda Gast

De behandeling Regenesis Healing.

Hoe werk ik?

De eerste behandeling duurt 2 á 2,5 uur. Eerst neem ik een intakegesprek af om meer te weten te komen over de voorgeschiedenis en de klachten die besproken kunnen worden. Daarna volgt een check up*.

*De vervolgafspraken zijn 1,5 á 2 uur, in overleg. En dan stellen we samen een gewenst doel vast.

De algemene check-up gaat als volgt: ik kijk hoe de persoon letterlijk en figuurlijk in het leven staat.

Dat doe ik door aan de voor-en achterkant van het lichaam te bekijken hoe het hoofd op de romp staat, hoe de nek en schouders staan (recht of scheef), hoe de bekken, heupen, benen en voeten staan. Vervolgens kijk ik vanaf de zijkant of het hoofd parallel loopt met het lichaam.

Dit doe ik omdat we tijdens en na de behandeling al vaak kunnen zien dat het lichaam zich heeft gecorrigeerd.

De Behandeling

Daarna ga ik de persoon 'uitlijnen' oftewel de Atlascorrectie doen.

Dat houdt in: door lichte aanraking van mijn vingers op de 1e nekwervel (de Atlas) geef ik Blue Dot Energie, Regenesis Healing. Dit activeert het lichaam en corrigeert de scheefstand van de nek, rug en heupen of andere delen van het lichaam. Hierbij gebruik ik ook mijn duimen en handen. Zolang het lichaam beweegt, blijf ik de Atlas of betreffende wervel aanraken en geef zo de benodigde energie totdat het lichaam klaar is. Dan ga ik naar de 2e nekwervel (Draaier) en zo ga ik alle wervels af tot aan het stuitje en daarna als laatste de bekken en de heupen.

Vervolgens de zijkanten en voorkant van de ribbenkast.

Ik behandel de persoon altijd eerst staand zodat het lichaam in vrijheid zijn werk kan doen om scheefstand uit zichzelf te corrigeren. Vervolgens kan ik de persoon zittend behandelen en als laatst liggend.

Ik raad dan ook aan makkelijk zittende kleding aan te doen.

Reactie:

De mogelijkheid bestaat dat de persoon gaat bewegen of energie voelt stromen door middel van warme of koude tintelingen/stromen. Hij of zij kan ook niets voelen. Dit betekent overigens niet dat er niets gebeurt in het lichaam. De energie gaat gewoon door en het helingsproces is begonnen.

Na de behandeling werkt de energie nog ruim drie dagen door.

Als reactie op de behandeling kan er spierpijn optreden en ik adviseer dan ook de dagen daarna rustig aan te doen en niet het lichaam zwaar te belasten door bijvoorbeeld zwaar te tillen.

Het is heel belangrijk om na de behandeling en dagen daarna veel water te drinken om de afvalstoffen af te voeren uit het lichaam.

Ieder lichaam zit anders in elkaar en reageert er anders op. Je wordt bewuster van de gang van zaken in en rondom je lichaam.

Regenesis Healing is geen plaatsvervanger voor de reguliere geneeswijze, maar kan een belangrijke ondersteuning zijn ter verbetering van het welzijn van de mens.