Natuurgeneeskundige praktijk Kampanula

Een natuurlijke ondersteuning ter verbetering van het welzijn van de mens.

Een natuurlijke ondersteuning ter verbetering van het welzijn van de mens.


Wat is Atlascorrectie ?

Atlascorrectie is

Wat voor het menselijk lichaam en het goed functioneren ervan op nummer één staat, is de stand van het lichaam, (beenderengestel).

Die moet in balans zijn.

Onbalans van het lichaam kan ontstaan door een lichte scheefstand van de Atlas en de draaier (1e en 2e nekwervel) bij de geboorte (stuitligging, tangverlossing etc.) of na een val of ongeluk (met als resultaat hersenschudding of whiplash).

Maar ook na langdurige psychische- of emotionele spanningen kan onbalans ontstaan (men is uit balans).

Dit kan het geval zijn na gebeurtenissen en ervaringen die tijdens het hele leven worden opgedaan, waaronder verlies van naasten, misbruik, een ongeluk etc.

De geestelijke belasting kan zich dan uiten in lichamelijk klachten of ziektes. Door het oplopen van de spanning van de spieren kan de Atlas uit balans raken met als gevolg dat zenuwen of kleine bloedvaten bekneld raken. Dat kan vanaf het moment van ongeval of trauma problemen geven voor de verdere levensloop zonder dat men dit in de gaten heeft dat het de Atlas is die het veroorzaakt.

Door een onbalans kan er ook een overbelasting van ledematen, knieën of voeten ontstaan en er kunnen ook chronische emotionele klachten uit voortkomen. Daarom vindt er binnen de Regenesis Healing altijd eerst een atlascorrectie plaats doormiddel van de aanrakingstechnieken om zo de Atlas en de Draaier in balans te brengen. Soms kan er in ernstige gevallen een volledige Atlascorrectie-behandeling plaatsvinden voor een gerichte correctie zonder wervelmanipulatie en daarna een behandeling van alle andere nek- en ruggenwervels.

Het mooie van deze therapie is dat je meteen resultaat ziet omdat de Atlas zijn oorspronkelijke positie inneemt en er meteen een reactie plaatsvindt.

De klachten verminderen of verdwijnen zelfs.

Het aantal behandeling kan verschillen van 1 tot 10 keer. Dit is afhankelijk van de duur van de klacht. Zo kan door jarenlange verkeerde spierspanning meerdere behandelingen nodig zijn om de spieren, die de Atlas op zijn plek houden, voldoende te kunnen ontspannen.

Het is daarom essentieel om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen.

Vooral bij kinderen is het belangrijk om ze vroegtijdig te behandelen waardoor de kans op snel herstel groter is dan bij volwassenen.

Atlascorrectie is een zeer belangrijke basisvoorwaarde om het zelfhelend vermogen van het lichaam in gang te kunnen zetten.